تفاصيل الوثيقة

نوع الوثيقة : مقال في مجلة دورية 
عنوان الوثيقة :
Effects of ginger and clove oils on some physiological parameters in streptozotocin-diabetic and non-diabetic rats
Effects of ginger and clove oils on some physiological parameters in streptozotocin-diabetic and non-diabetic rats
 
الموضوع : علوم الأحياء 
لغة الوثيقة : الانجليزية 
المستخلص : The effects of ginger and clove oils on some physiological parameters were examined in streptozotocin (STZ)-induced diabetic and non-diabetic male Wistar rats. STZ-induced diabetic rats given the control diet had the lowest body weight change, body temperature, thyroid-stimulating hormone (TSH), triiodothyronine (T3) and thyroxine (T4) levels after 2 weeks. Diabetic rats given diets containing the oils of ginger, clove, or mixture of them had higher body weight change, body temperature, TSH, T3 and T4 levels than diabetic rats given the control diet. No significant differences were observed in the above physiological parameters of normal rats fed on the examined oils when compared with those rats fed on the control diet after 2 weeks. There were no significant differences in body temperatures of diabetic rats fed on the diets containing the different oils when compared with normal rats fed on the same diets after 2 weeks. These data indicate that the diets containing the oils of ginger, clove, or mixture of them improve the examined physiological parameters in STZ-induced diabetic rats. 
ردمد : 1011-4564 
اسم الدورية : Journal of Medical Sciences 
المجلد : 7 
العدد : 2 
سنة النشر : 1428 هـ
2007 م
 
نوع المقالة : مقالة علمية 
تاريخ الاضافة على الموقع : Saturday, December 24, 2011 

الباحثون

اسم الباحث (عربي)اسم الباحث (انجليزي)نوع الباحثالمرتبة العلميةالبريد الالكتروني
طلال علي زارعZari, Talal Aباحثدكتوراهtalzari@yahoo.com
عاطف محمد العطارAl-Attar, Atef Mباحثدكتوراهatef_a_2000@yahoo.com

الملفات

اسم الملفالنوعالوصف
 31739.pdf pdfAbstract

الرجوع إلى صفحة الأبحاث