تفاصيل الوثيقة

نوع الوثيقة : مقال في مجلة دورية 
عنوان الوثيقة :
Antioxidant and antibacterial characteristics of phenolic extracts of locally produced honey in Saudi Arabia
Antioxidant and antibacterial characteristics of phenolic extracts of locally produced honey in Saudi Arabia
 
الموضوع : علوم الأحياء 
لغة الوثيقة : الانجليزية 
المستخلص : The antibacterial and antioxidant properties of 30 selected honey samples produced in Saudi Arabia have been studied. The inhibitory action of the total phenolic content of the honey samples has been tested against Staphylococcus aureus, Micrococcus luteus and Escherichia coli. The MIC values of the ten selected honey samples against S. aureus, M. luteus and E. coli were in the range 0.5 ± 0.2-â̂' 3.6 ± 0.3; 0.45 ± 0.05-â̂' 5.0 ± 0.6 and 0.6 ± 0.2-' 4.4 ± 0.4 mg mL -' 1. The antioxidant activities of the ethyl acetate extracts based on their anti-radical power using the 1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl scavenging assay and their ferric reducing antioxidant power were in the ranges 50.78 ± 1.4% to 99.52 ± 0.2% and 0.85 ± 0.13 to 1.167 ± 0.13 mg/ml, respectively. The total phenolic content was in the range 84.97 ± 0.57 to 317.39 ± 0.76 mg/100 g. 
ردمد : 0963-7486 
اسم الدورية : International Journal of Food Sciences and Nutrition 
المجلد : 62 
العدد : 5 
سنة النشر : 1432 هـ
2011 م
 
نوع المقالة : مقالة علمية 
تاريخ الاضافة على الموقع : Sunday, June 3, 2012 

الباحثون

اسم الباحث (عربي)اسم الباحث (انجليزي)نوع الباحثالمرتبة العلميةالبريد الالكتروني
رشاد رزق الهنديAl-Hindi, Rashad Rizkباحثدكتوراهrhindi@kau.edu.sa
ماجد سالم بن مسلمMasalam, Maged Salemباحثدكتوراه 
محمد سرور الشهاويEl-Shahawi, Mohammad Sباحثدكتوراهmohammad_el_shahawi@yahoo.co.uk

الملفات

اسم الملفالنوعالوصف
 33453.pdf pdfAbstract

الرجوع إلى صفحة الأبحاث